Skip to main content

Adopsjon

Det finnes svært mange familiedyr i Norge som trenger nye hjem. Dette har flere årsaker, men i all hovedsak er det rett og slett flere dyr enn det er gode hjem. Så lenge det fortsettes å avle på familiedyr i samme grad som i dag vil det alltid være et overskudd av dyr som trenger nye hjem. Derfor bør man ikke støtte videre avl, men heller hjelpe noen av de mange dyrene som sårt trenger et nytt hjem. Da bidrar du også til å forebygge hjemløshet og lidelse.

Se dyrene våre

Alle dyr som er klare for adopsjon ligger i våre album på vår Facebook-side. Vi har album for katter og kaniner.

Du kan også se bilder fra disse albumene her på nettsiden vår, både katter og kaniner.

Hvordan adopterer jeg et dyr?

Ta kontakt med personen som er oppnevnt i teksten under dyrets bilde på Facebook, eller send en mail til hedmark@dyrebeskyttelsen.no. Blir du godkjent som adopsjonshjem, så kan du ta med dyret hjem samtidig som du er og hilser på det, forutsatt at du signerer på vår adopsjonskontrakt. Adopsjonsgebyret for katt er kr. 2000,-

Før du bestemmer deg for å adoptere et dyr

Det er viktig å tenke nøye gjennom beslutningen før man går til anskaffelse av et dyr. Katter kan leve i 15-20 år, en hund kan gjerne bli 15 år og kaniner kan også leve opptil 10-12 år. Er du forberedt på å gi dyret et godt liv resten av dets naturlige levetid?

Når vi adopterer bort dyr til permanente hjem er det ment å skulle være permanent, det vil si resten av dyrets levetid. På forhånd bør du tenke godt gjennom dette:

  • Har du tid til ett eller flere dyr? Alle dyr har behov for selskap enten av mennesker eller andre dyr.
  • Har du råd til å ha dyr? Alle dyr koster penger å ha. Man må også påberegne jevnlig sjekk hos veterinær, samt at vi anbefaler å ha forsikring dersom uhellet skulle være ute.
  • Har du noen som kan passe dyret dersom du skal vekk eller på ferie? Hvis ikke, har du råd til kennel/dyrepensjonat?
  • Har du sjekket deg eller nærmeste familie for allergi? Vi får ofte henvendelser av fortvilede eiere som ikke kan ha dyret lenger fordi de har blitt allergiske.
  • Har hjemmet trygge utemuligheter? Kan katten gå ute om den vil uten å være i fare? Har du gode luftemuligheter for hunden? Har du plass til en stor og god løpegård til kaninene i hagen?

For oss i Dyrebeskyttelsen Norge er det alltid dyrets ve og vel som er hovedfokus.

Hvordan velge riktig dyr?

Det er viktig å tenke gjennom ens ønsker å behov når man skal velge seg et dyr. Vi hjelper deg gjerne med å velge riktig dyr. Kontaktpersonen nederst i adopsjons-annonsen kan vurdere om det aktuelle dyret passer hos dere. Har man f.eks. små barn er det viktig å velge et dyr som er fortrolig med barn. Er du usikker på hvilket dyr som kan passe for deg kan du ta kontakt med oss på hedmark@dyrebeskyttelsen.no eller Facebook.

Helse: Er adopsjonsdyr friske?

Ja. Alle våre dyr er helsesjekket av veterinær, kastrerte, ID-merkede og ormkurbehandlet. Eventuelle medisinske utfordringer vil det bli opplyst om.