Skip to main content

Om oss i Dyrebeskyttelsen Norge Hedmark

Dyrebeskyttelsen Norge Hedmark er en lokavdeling for Dyrebeskyttelsen Norge, med ansvarsområde innen gamle Hedmark fylke. Vi har f.eks frivillige som jobber i Ringsaker, Hamar, Løten, Stange, Solør, Elverum, Odal, Kongsvinger, Eidskog, og Nord-Østerdal. Fylkessammenslåingen gjorde at vår avdeling nå ikke lenger bærer samme navn som fylket, og i nye Innlandet finner du i tillegg Dyrebeskyttelsen Norge Lillehammer og omegn.

Vi er en frivillig organisasjon med hovedoppgave innen praktisk dyrevern, og å hjelpe hjemløse og forlatte dyr. Organisasjonens motto er «Respekt for individet». Dette innebærer respekt for hvert enkelt dyr, uavhengig av art, utseende, behov eller økonomisk nytteverdi for mennesker. Vi ser på hvert dyr som et individ med egenverdi, følelser og rettigheter. Vi jobber for å bekjempe dyremishandling og vanskjøtsel, øke kunnskap om dyr og dyrehold og forståelse for dyrene. Vi arbeider også for å få ned antallet hjemløse dyr i Hedmark gjennom kastrering og ID-merking.

Vi som driver Dyrebeskyttelsen Norge Hedmark gjør dette frivillig, altså gratis og på fritiden vår. Vi har jobber og familie akkurat som alle andre. Vi er over normalen glad i dyr og har valgt å bruke fritiden vår til å hjelpe flest mulig, best mulig. Vi er stolte av å kunne si at vi hjelper nesten 500 dyr i året. Vi er helt avhengig av våre fantastiske fosterhjem og frivillige som har mulighet til å åpne hjemmene sine for å ta i mot dyrene vi tar inn. Dette er også helt vanlige folk som ofte har dyr, barn og jobber fra før.

Vi forsøker alltid å finne en løsning, men dessverre stopper ikke henvendelsene selv om fosterhjemmene fylles opp. Vi har derfor ikke alltid mulighet til å ta inn dyr på kort varsel, og vi er avhengige av å få litt tid på oss for å kunne legge en plan videre, avklare med fosterhjem og ofte organisere transport fra A til B. I tillegg er dessverre situasjonen blitt slik at det er flere dyr enn det er plasser og vi er nødt til å føre venteliste med dyr som står i kø. Det er ikke slik at vi ikke ønsker å hjelpe noen, eller at vi ikke ønsker å ta inn dyret så fort som mulig, men på grunn av det store antallet dyr som meldes inn så kan det ta litt tid fra et dyr blir meldt inn til vi klarer å få dyret inn i et fosterhjem.

Vi har heller aldri stengt! Vi kan nås på telefon og epost. Vi har ingen besøksadresse, men kun en postboks slik at vi har mulighet til å motta post. Men: det er beklageligvis ikke alltid vi har mulighet til å være svare eller være tilgjengelige umiddelbart. Kanskje er vi på jobb, i et møte, gjør lekser med minsten, går tur med hunden, er i begravelse eller helt andre ting som vi, akkurat som dere, er nødt til å få plass til i hverdagen. Vi skulle ønske døgnet hadde mer enn 24 timer! Når det er sagt så svarer vi alltid så fort vi kan.

Vi vil også minner dere på at ALLE har hjelpeplikt, ikke bare vi i Dyrebeskyttelsen og andre frivillige dyrevernorganisasjoner.

Siden vi er en frivillig organisasjon, mottar vi ingen statlig støtte. Hvis dere ønsker å støtte vårt arbeid i jobben mot hjemløse hos dyr, så finnes det flere alternativer.

Mvh Styret i Dyrebeskyttelsen Norge Hedmark ❤️